Видях как когато талибаните взеха властта, всички жени бяхме принудени да

...
Видях как когато талибаните взеха властта, всички жени бяхме принудени да
Коментари Харесай

Първата жена пилот в Афганистан избяга от талибаните в София

" Видях по какъв начин когато талибаните взеха властта, всички дами бяхме принудени да напуснем работа. Точно тогава усетих по какъв начин бъдещето ми бе разграбено за момент. Преди това всички дами тук използвахме всяка една опция, която ни бе предоставяна, борихме се за нашите права. Дойдоха талибаните и всичко изчезна - те са същите от предишното, които желаят всички дами да мълчим ", споделя младият водач.

В последна сметка Мирзае е съумяла да пътува до България с към този момент съществуваща виза. Въпреки че пропускът е бил с изминал период, тя получава съвет да я възобнови и да изиска леговище. Майката на Мохадес и нейните две сестри също са били евакуирани от Афганистан, само че в посока Албания. Това става точно в деня, в който детонациите на летището в Кабул убиват близо 200 души и раняват хиляди други.



В момента множеството от нейните другари са пръснати по целия свят.

" Когато обитавах в Канада поради своето висше обучение, майка ми постоянно ме съветваше откакто завърша да се завърна в Афганистан, с цел да изучавам и работя тук. Винаги съм споделяла това нейно мнение, само че през днешния ден, даже когато желая да се завърна, просто не мога. В Афганистан в този момент в никакъв случай повече няма да има място за дами ", споделя младият водач.

Въпреки че към този момент е изгубила пъклен доста - работа, дом, другари, Мирзае остава обнадеждена:

" Надявам се да получа друга опция за полет назад в кариерата ми. Взеха ми съвсем всичко, само че летенето е моята пристрастеност. Това е всичко, което ме прави такава, каквато съм ".

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР